HTML

Politikai kampány blog

A blog szerzője Varga Áron (1985) politológus. Korábban több hazai intézet politikai elemzője, majd vezető tanácsadója, a Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskolájának hallgatója.

A blog a facebookon

Friss topikok

  • Csavarjagin: Remélem, jól aludtál az akolban, a szállongó szarillat közepette. Én kiválóan. Mint mondtam, EZ a ... (2014.04.06. 08:28) Mire számíthatunk?
  • ♔batyu♔: Érdekes, hogy a demokratáknak miért nem tetszenek a civilek. Máskor (Milla) pedig úgy odavannak ér... (2014.03.24. 14:07) SMS: Profi kampány a Fidesz ellen - vagy a Fideszért?
  • Rémbódess: Ok, akkor nézzük eme prudens gazdaságpolitika gyakorlati megvalósulását: Találnak egy rakat pénzt... (2014.03.19. 13:35) Miért nincs a Fidesznek programja?
  • Republic Forever!: @űrszelvény: "És vajon jobb lesz-e neki, ha azért nincs földje, mert nem tudott versenyben maradni... (2014.03.14. 13:44) MSZP-s kampányvideók: Egy év csúszással
  • states1: Maradjunk annyiban, hogy a 31 már csak 18, és még az sem biztos. A tények tehát ne zavarják a szer... (2014.03.09. 06:52) Honnan az ördögből?

Címkék

2013 (1) 2014 (18) amerika (1) arnóth (1) atomerőmű (1) belváros (1) bernadett (1) big (1) blikk (1) bohóc (1) botrány (1) bruck (1) bulvár (1) cöf (2) compass (1) csalás (1) demokratikus koalíció (1) dk (1) e-mail (1) együtt (3) ellenzék (1) elnökválasztás (1) előny (1) eredmény (1) facebook (2) fiatalok (1) fidesz (10) film (1) fkgp (1) földpályázatok (1) gábor (1) gallup (1) google (1) greenpeace (1) hamisítás (1) hátrány (1) hiba (1) hír tv (1) interjú (1) ipsos (1) jelöltek (1) jobban (1) jobbik (5) k-monitor (1) kampány (20) kampányfilm (1) kampányfinanszírozás (4) képviselők (1) kerék-bárczy (1) kétharmad (2) kijev (1) kiszervezés (1) kormány (1) korrupció (2) köteles beszéd (2) kövér (1) közvélemény (1) kreatív (1) kutatás (1) levelezés (1) liberálisok (3) lmp (1) mária (1) média (2) medián (1) megélhetés (1) mesterházy (2) money (1) monok (1) mráz (1) mszp (5) népszavazás (1) népszerűség (1) név (1) nézőpont (1) ogli g (1) olimpia (1) orbán (1) oroszország (1) országgyűlési (1) összefogás (3) összefoglaló (1) paks (2) parlament (2) párt (1) pártok (1) pártválasztó (1) péter (1) plakátok (1) pm (2) politika (2) program (2) putyin (1) reklám (2) rogán (1) sajtó (2) schmuck (1) seres (1) sms (1) szabályosság (1) szavazás (1) széll (1) szélsőjobb (2) szepessy (1) szlogen (1) szlogenek (1) szociáldemokraták (1) szocsi (1) tagok (1) tárki (1) teljesít (1) tisztaság (1) trafikmutyi (1) ukrajna (1) usa (1) választás (10) választási (1) választási rendszer (1) vicc (1) videó (2) video (1) voksmonitor (1) zsolt (1) Címkefelhő

Öt év? Kötél!

2014.01.31. 13:53 :: Varga Áron

Van itt egy nagyon régi és nagyon rossz vicc:

"A vádlott az utolsó szó jogán szólásra jelentkezik a tárgyalóteremben:

-Bíró úr! Nem lesz kicsit sok ezért a kis bűnért az az öt év??
-Öt év? KÖTÉL!!"

Nem idéztem volna ezt a szörnyűséget, ha nem terjed tovább az erre erősen rímelő köteles botrány, amiről nemrég azt jósoltam, hogy nem befolyásolja majd érdemben a választás kimenetelét. Hogy máig tart az ügy, azt jelenthetné, hogy alapvetően tévedtem - ez még mindig lehetséges -, de végeredményben úgy tűnik, igazam lesz. Most ugyanis nem Mesterházy Attila, hanem a Hír TV került kínos helyzetbe azzal, hogy összefoglalójában kivágta és kihangosította a köteles bekiabálást. Ezt maga a tévé műsorvezetője ismerte el, bár szerinte ez nem manipuláció, amit a stúdióban ülő és nemrég a Facebookon egy újságíró ismerősömmel heves sajtóetikai vitát folytató Stumpf András azonnal meg is erősít a felvétel tanúsága szerint. Holott.

Hogy a dolog manipuláció, az természetesen nem kérdés. Nem a hangosítás miatt, hanem azért, mert a felvétel azt sugallja a hangerővel, hogy Mesterházy Attilának tökéletesen hallania kellett volna (ha nem töksüket, de akkor meg mire reagál?), hogy kötelet kíván a bekiabáló Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek, nem pedig börtönt. Tehát nem lehet igaz Mesterházy azon állítása, hogy ő ezt hallotta. Másrészt (pedig én hogy utálom az egyrésztmásrésztozást, de most szükséges) valóban nehezen hihető állítás, hogy az egymásra közepesen hasonlító hangrendű "kötelet" és "börtönt" szavakat össze lehessen keverni.

A lényeg azonban az, hogy a Hír TV magának ártott ezzel a felvétellel, most ugyanis nemcsak néhány napig, de akár a kampány végéig mindenki arról beszélhet baloldalon, hogy a Fidesz pártmédiája hírt hamisított, és nem amiatt kell szégyenkeznie, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje támogatólag reagált (illetve nem reagált nem támogatólag) arra a felvetésre, hogy Mészáros Lőrincnek lógnia kéne (hacsak nem hallott rosszul). Így kész is a narratíva, mindenki mondhatja a magát: a jobboldal azt, hogy Mesterházy halált kíván a polgármesternek, a baloldal azt, hogy a Hír TV hamisított. 

191 komment

Címkék: média sajtó hír tv hamisítás mesterházy köteles beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaikampany2014.blog.hu/api/trackback/id/tr295791483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.02.01. 14:22:30

Mesterházy azzal Bélázta al először, hogy reagált a bekiabálásra (ettől még nem biztos, hogy értette is, lehet csak a hőbörgést hallotta belőle, de akkor meg pláne jár érte az "arcpálma"), másodszor pedig azzal, ahogy azt próbálta utána kimagyarázni az ATV-n.

Az ügy legnagyobb buktáját azonban nem ő, de még csak nem is a HírTV könyvelheti el a kvázi-hamisítással (nem kétség, hogy valóban bekiabálták a mondatot, de annak a sugallata, hogy ezt neki biztosan hallania kellett már kimeríti a hamisítás fogalmát), hanem az MTV, mely Benny Hillt megszégyenítően előzte be jobbról a HírTV-t, atom komikus bejátszásával az eseményről. Az összes lehetséges szögből bemutatták a részletet, vagy hússzor beadva a kiragadott pillanatot.

A HírTV hamisít? Hát istenem, van egy-két nagy pénzű jobboldali ember aki ezt pénzeli, és úgy gondolja, hogy poén. De a "köz" tévéje?

Nem ez az első eset persze, de ennyire bulvárszerűen kiragadott, manipuláló, sulykoló "tudósításra" nem emlékszem.

septem 2014.02.01. 14:27:46

elképesztően hülyék a szocialisták. önként és dalolva járultak hozzá ahhoz, hogy egy szó nem sok, annyi nem maradt meg abból, amiről attis beszélt a gyűlésen. egyetlen szó maradt fenn, abból a szép hosszú, tartalmas beszédből: kötél. mindez azért mert, sötét, primitív bunkó az egész bagázs, ezen rugóznak ők is. szerencsétlen balfaszok.

septem 2014.02.01. 14:31:05

ja, a főbalfék a mesterházy. sokkal jobban is kijöhetett volna az egészből. és ez vezeti az ellenzéki összefogást...

Jenyei 2014.02.01. 14:31:32

@bretman: Az egész ügyben ez a leglényegesebb, amit írtál. Köszi.

Nyers Fa 2014.02.01. 14:34:18

@nick papagiorgo: az egész abból pattant ki, hogy hallhatta e mesterházi a bekiabálást, erre a hirtv kihangosítja és azt mondja, tessék, kitünõen hallani, mesterházi hazudik. Ebben az esetben nem lehet kihangosítani, mert pont a lényeg veszik el.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 14:43:24

@Gunboat-Diplomat: Tévedsz. Lehet, hogy a jobboldali keménymagot sikerült hiszterizálni, mondván a szocik majd szépen fellógatnak minket, ha nyernek. Viszont a sima jobboldaliak, bizonytalanok és mindenki más értesülhetett arról, hogy Magyarorszgon már csak így megyen ez. Simán lehet valaki a 88. leggazdagabb magyar, csak jó helyre születni. A jobboldali kommunikátorok kihagytak egy fontos tényezőt, az irigységet. Csatát nyertek e menetben, de emellett adtak sok muníciót a felháborodásra a többségben. Azoknak az embereknek felhívni a figyelmét az ilyen karrierekre, akik közmunkáért kuncsorognak, 3 műszakban 90-100 ezer nettóért nyomják, a karajt csak ábrándos szemekkel nézik a boltban, és nap mint nap süllyednek egyre mélyebbre, csak olaj a tűzre. Így aztán szinte mindenki hallhatott arról milyen könnyű az élet egyeseknek, se tanulni, se megszakadni a munkában nem kell, mégis milliárdos lehet. Ez rohadtul tudja ám dühíteni a magyart, mikor a fele nyomorog. Ez a kommunikációs stratégia olyan görög faló lett. Bevitték a lovat (kötelet), vagyis lett egy lova a jobboldali kommunikátoroknak, de kijöttek belőle a görögök, azaz csak az nem hallott a 88. leggazdagabb magyar karrierjéről, akinek ólmot öntöttek a fülébe. Valóban ez volt a cél?

Lovag Mihály 2014.02.01. 14:50:37

Fodor Gábor se követi a stratégiát, elismerte a kötelezést.. egyre cikibb annak aki megpróbálja az ellenkezőjét bizonygatni.

Éhes_ló 2014.02.01. 14:55:26

Mesterházi elqrta.
Ebben legalább kezd felzárkózni fletóhoz.
A tanácsadói is elqtták, nem kicsit, nagyon, mert segytenek felszynen tartani a kötelezését.
A hörrtv-t ez támogatja.
A fideszt ez támogatja.
A fidesz szavazóit és a tóle jobbra állókat ez mozgósítja, reakcióra készteti.
A bizonytalanokhoz eljut és elbizonytalanítja őket, hogy akarnak-é köteles laca mellé köteles atillát is. Van aki akar. De a többség nem, mert amúgy sem húzná az x-et elqró és libás baráti köre mellé, most meg még kevésébé.

Lehet a hörrtv-t fikázni, de minden nap, amíg ezt szajkózzátok ballibbantak, a jobboldal szekerét toljátok, amit köszönnek nektek, mert ingyen van.

További vidám kötelezést kívánok!

csentecsa 2014.02.01. 14:56:29

@káeurópaibankoló: Egyrészt a jobbos törzsszavazók érdeklődésének, szavazási hajlandóságának fenntertása is elemi érdek a jobboldalon, nehogy a kedvező kk.adatok mellet túlzottan elkényelmesedjenek. Erre pedig kiváló egy ilyen köteles ügy. Másrészt sok olyan bizonytalan szavazó van aki nem igazán követi a politika folyását, de egy ilyen ügy még az ő ingerküszöbét is eléri, és elmegy a kedve attól hogy a baloldalra szavazzon, mert a magyar választó általában irtózik az ilyesmitől.
Harmadrészt pedig lényeges a politikai napirend uralása szempontjából. Amíg ezt az ügyet napirenden tudják tartani, kiválóan el lehet venni a legvegőt a szocik számára fontos témáktól.
Magán az egész történeten belül pedig a "kötelet " bekiabálás a domináns, nem pedig a 88. leggazdagabb magyar. Ez már nem igazán érdekel senkit.

Bolsi Buster 2014.02.01. 14:57:40

@káeurópaibankoló: 'Simán lehet valaki a 88. leggazdagabb magyar, csak jó helyre születni.'

Ja az lemaradt Atesz beszédében hogy a gázszerelő már 2010re milliárdos lett. Biztos jól feküdt a Gyurcsánynál, vagy netán még az is előfordulhat hogy valamit tud, amit más nem.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:06:59

@Trollcsány rising: Baszki, ne fárassz. Kiék voltak az önkormányzatok 2006-tól? Következő kérdés: feltalált valamit, kitalált egy új terméket, exportál bőszen azzal a hozzáadott értékkel, amit csak ő tud, vagy közbeszerzéseket nyer? Ne gondolod azt, hogy minden jobboldali sík hülye, és untig elég, hogy távolról imádhat valami istenszerűséget.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:11:52

@csentecsa: Pont azt írtam, hogy de bizony számít. A jobboldaliak is emberből vannak, s bizony irigyek. Nem megy ám olyan jól az átlag jobboldalinak sem a szekér, mert valahogy több jobboldali érzelmű ember van, amint amennyi boldogulni tudott az elmúlt négy évben. Az ilyesmi bizony őket is kiakasztja. Jó, persze vannak a 2 bites imádók, akiknek mindegy Kádár, Szakállas Istenatya, bíboros úr, vagy ME, csak imádni lehessen, de sokan meg nem ilyenek. Sok-sok jobboldali gondolkodik normálisan, és nem tapsol ám mindenhez.

Bolsi Buster 2014.02.01. 15:15:39

@káeurópaibankoló: Tőlem kérdezed? Ez vicces te vádaskodsz, vagy rosszul értem?

Tudsz valamit vagy csak fröcsörészel?

Mensikov 2014.02.01. 15:16:49

Mint később kiderült az ATV felvételét lejátszották Fodor G-nek és a kérdésre, hogy hallotta e a kötlet igennel válaszolt a Meseházy szövetségese.
Akkor az ATV is manipulált.
Amúgy senki nem gondolja hogy akár Kövér akár mese kötelet akarna.
Lehet a másikat kicsit basztatni...

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 15:21:41

@káeurópaibankoló:

"Tévedsz. Lehet, hogy a jobboldali keménymagot sikerült hiszterizálni, mondván a szocik majd szépen fellógatnak minket, ha nyernek. Viszont a sima jobboldaliak, bizonytalanok és mindenki más (...) Azoknak az embereknek felhívni a figyelmét az ilyen karrierekre, akik közmunkáért kuncsorognak, 3 műszakban 90-100 ezer nettóért nyomják, a karajt csak ábrándos szemekkel nézik a boltban, és nap mint nap süllyednek egyre mélyebbre, csak olaj a tűzre. "

Ezek az emberek eddig sem a jellemzően a középosztályra támaszkodó jobboldalt támogatták, pont érdektelen, mennyire irigykednek, egy részük már most is orbánfóbiára kondicionált szocizombi, a másik fele meg beleszarik és/vagy kapja a gyurcsánykoalíciózást óraszám, ami arra pont elég, hogy ne vágyjanak az MSZP-listában meglátni a reményt.

Oszt' jónapot.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:25:14

@Trollcsány rising: Milyen szó az, hogy vádaskodsz, ember? Ha nincs ez a botrány, sose hallgatom meg a felvételt. Mházy beszéde sose éri el az ingerküszöböm, és ellettem volna, mint a befőtt. Most meg azon dühöngök, mé nem lettem gázszerelő.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 15:27:51

@káeurópaibankoló:

"Sok-sok jobboldali gondolkodik normálisan, és nem tapsol ám mindenhez."

Bizony. Ellenben nagyon jól tudja, hogy a baloldallal csak sokkal nagyobbat szopna. Úgyhogy vagy fintorogva elmegy szavazni Apánkra, vagy nem megy el szavazni.

De biztosan nem szavazna soha sem egy Bajnai-féle szélhámos bohócra, sem egy impotens, Puch-csicska Mesterházyra, pláne nem a főápoltra.

Úgyogy az idén tavasz az a komcsiknak már alma, msot rezsicsökkentett értelműek vs véres szájú, diktatúrázó komcsik meccs van, az ország másik fele ezt fotelből fogja nézni.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:28:42

@Gunboat-Diplomat: Ez így van, de a keménymag azért nem olyan nagy sokaság. A háborgó jobboldaliak vagy még jobbra tolódónak, vagy - hallottam olyan jobboldaliakat - akik azt mondták, hogy most nem tud ám boldogulni, előzőleg meg legalább hagyták. Őket se kéne hergelni.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 15:33:39

"Ez így van, de a keménymag azért nem olyan nagy sokaság."

Nem, de a Fideszé nagyobb, mint a szociké. És az az új választási szisztémban pont elég.

"A háborgó jobboldaliak vagy még jobbra tolódónak, vagy - hallottam olyan jobboldaliakat - akik azt mondták, hogy most nem tud ám boldogulni, előzőleg meg legalább hagyták."

Szólok akkor innen, jobboldalról, hogy ez wishful thinking, a széljobb egy nagyjából stabil határvonal, úriember a fasiszta csőcselékkel sem közösködik, olyan jobboldali pedig csak a legdurvább szocizombik fantáziájában létezik, aki visszasírná Gyurcsányékat. Ez fantazmagória. A csalódott jobboldali nem megy el szavazni, ennél hasznosabb az utódpárt számára soha nem lesz.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:34:25

@Gunboat-Diplomat: Igen, ez a hármas trió is elég szánalmas. Az a baj, hogy a fotelforradalmárság vége se így, se úgy nem lesz jó. Qva jó lenne, ha valamelyik oldalnak már megjönne végre az esze, és kicsit nagyobb léptékben is tudna gondolkodni - mármint az ország érdekében magán túl.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:40:41

@Gunboat-Diplomat: Csak szólok, nagyon is tudom miről beszélek innen a jobboldalról. Voltak, akik be is léptek a Jobbikba miután kiléptek a fidesztől, mert olyan elegük volt. meg olyan is, aki azt mondta az elvek szépek, a vállalkozás azonban nem megy, a kölykök éhesek, a számlák meg jönnek. Már aki nem dőlt be. Az egy dolog, hogy a kknak mit mondanak, de az más, amit 1más között beszélnek.
Abban igazad van, hogy a keménymagos sokaság nagyobb a jobb oldalon.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 15:41:08

@káeurópaibankoló:

Jó lenne, ha lenne egy fasza kis villám a Riviérán, egy böszme nagy yachtom, ami nem fér be a monte carlo-i kikötőbe és egy ötvenfős, válogatott háremem.

De nincs.

csentecsa 2014.02.01. 15:43:00

@káeurópaibankoló: Ugyanmár, miről szól az utóbbi évek baloldali kommunikációja? Fideszmaffia, trafikmutyi, földmutyi, atommutyi és ezek kombinációi. Eredmény pedig nem sok van. Ráadásul ,ha mondjuk ezekután egy szoci politikus a felcsúti milliárdosra akarja terelni a szót, a riporter hölgyike rögtön replikázhat a köteles sztorival.
Ezenkívül meg a kiábrándult Fidesz szavazó miért szavazna Mesterházyékra? A radikálisabbja átszavaz a Jobbikra,a kevéssé radikálisnak meg ott van az LMP.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 15:47:51

@káeurópaibankoló:

"Az egy dolog, hogy a kknak mit mondanak, de az más, amit 1más között beszélnek. "

Fogalmam sincs, ki mit mond a közvéleménykutatóknak, de az a csoport, amiről beszélsz, az én vagyok, meg nagyjából a teljes környezetem. A jobbközép, ami egyáltalán nem tapsol éppen mindenhez, sőt, valószínűleg szavazni sem megy el.

Engem álmodik megszólítani minden bohóc, hogy hajrá, üssük agyon együtt Orbánt. Mondjuk a Centrumpárttal, Bokrossal, a herényi MDF/SZDSZ-szel, Bajnaival (Bajnaival?!?!?), mindenféle kamuval.

Nem, ugyanis jobboldali vagyok, nem hülye. Nem fogok egy jobboldali kurzust elkergetni akkor sem, ha finoman szólva sem tökéletes, csak azért, hogy újra a nyakamba vegyek valami újabb ostoba, proli, töketlen, hazátlan komcsi elkúrmányt.

Nem is tudom, hogyan tetszenek ezt egyáltalán képzelni.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 15:49:25

@Gunboat-Diplomat: Most felhívtad a figyelmem a bili-effektusra?;)

2llkedő 2014.02.01. 15:50:24

@Gunboat-Diplomat: "Nem fogok egy jobboldali kurzust elkergetni akkor sem, "

Melyik az a jobboldali kurzus? Mitől jobboldali?

Jhonnyq 2014.02.01. 15:56:36

@Lovag Mihály: Aztán azon is el lehetne gondolkozni vajon miért "köteleznek" az emberek.
A köteles bekiabálás egy ember magánakciója,magánvéleménye de ennél is fontosabb,hogy ez csak okozat.
Az okot senki nem nézi és ez főleg az itt is egymás faszát szopkodó jobbosokra jellemző.
Az ok pedig nem más minthogy a Fidesz szanaszét rabolta az országot,az embereket ebben az "emútnégyévben".
Teteves,szemét,rohadvány egy párt ez.
Egyre kínosabb az,hogy semmit nem tudnak csak hazudni és most sem tesznek mást.
2 hónappal a választások elött csak mutogatnak a másikra,sértődötten pityeregnek ha valaki nekik nem tetszőt mond.Mondjuk tökéletesen érthető,hiszen nincs semmi de semmi amit eredményként felmutathatnának.
Lopni akarnak még és rettegnek,hogy leváltják őket,pedig nincs több idejük.
Már hallom felsőbb körökből,hogy feszkó van.
Kicsúszik a talaj alóluk és bizony börtön lesz ebből néhányuknak,hogy ott rohadjanak míg élnek.

Vombatus Ursinus 2014.02.01. 15:58:46

@Trollcsány rising: "Ja az lemaradt Atesz beszédében hogy a gázszerelő már 2010re milliárdos lett. Biztos jól feküdt a Gyurcsánynál, vagy netán még az is előfordulhat hogy valamit tud, amit más nem."

Nem lett milliárdos, majdnem csődbe ment a vállalkozása 2007-ben, 2011-től fut a szekér Mészáros Lőrincznek. Ezt már egyszer megírtam neked, de láthatóan write-only üzemmódban vagy (mint általában), úgyhogy nem akarlak meggyőzni. Akárhányszor írod le ezt a hazugságot, attól még nem lesz igaz. Ráadásul mégcsak nem is írtad, hanem másoltad az előző hsz-edből.

Jhonnyq 2014.02.01. 16:03:47

@Gunboat-Diplomat: Hát jobboldali barátom azt tudod-e,hogy melyik pártban van vezető beosztásban a legtöbb exkomcsi?
Attól,hogy a Fidesz jobboldalinak mondja magát még masszívan neokommunista lépései vannak.
Ugyanakkor attól.hogy a jelenlegi balodalt a Fideszgyíkok komcsinak meg bolsinak mondják még pont nem az.
Ideje lenne neked is a dolgok mögé nézni vagy messzebbről nézni a terítőt,hogy meglásd nem csak kockák azok,hanem egy abrosz.

káeurópaibankoló 2014.02.01. 16:07:21

@Gunboat-Diplomat: Igen, ez van. A társaság egyik fele el sem megy szavazni, bár a másik fele meg a jobbik felé kacsingat.

Tényleg vicces, ahogy a baloldalon mindenki előmászott a süllyesztőből, hogy neki is jusson egy fizetett szék a Házban.

A fotelállampolgárság se jó alternatíva szerintem. Fatalista hozzáállás. Jöjjön, aminek jönnie kell, meccselje le egymást közt a keménymag, én meg mosom kezeim.
Ezért van a bili-effektus. Jó lenne nyugodt szívvel, ép ésszel oda húzni a zikszet, ahová.

csentecsa 2014.02.01. 16:07:47

@Gunboat-Diplomat: Pontosan ez a katasztrófa a baloldalon, amiről beszélsz. Nem voltak képesek felépíteni 4 év alatt egy olyan személyi állományú gárdát, ami valódi alternatívája lehetne Orbánéknak. Kit lát a politika iránt nem igazán érdeklődő szavazó? Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Szanyi kapitány. Miért akarná őket bárki visszahozni a hatalomba, még akkor is ha tele van a hócipője a mostani kurzussal..?

Jhonnyq 2014.02.01. 16:09:20

@Trollcsány rising: Te sem vagy a régi buzikám.De már a tegnapi sem.
Minden nap más névvel szórod itt a kéretlen hazugságaidat.
Hogy a picsába tudsz a tükörbe nézni te gyík?

2llkedő 2014.02.01. 16:12:01

@Jhonnyq: "Hogy a picsába tudsz a tükörbe nézni te gyík?"

Lenyúlta az "Elvarázsolt Kastély" tükreit a vidámparkból.

nyulaspista 2014.02.01. 16:13:06

Tényleg, micsoda manipulálás a részlet hangosítása :-) és akkor így már nem is probléma amit mondtak a komcsik...

Lovag Mihály 2014.02.01. 16:14:24

@Jhonnyq: 2014.02.01. 15:56:36

én ezt nem így látom / tapasztalom.

Jhonnyq 2014.02.01. 16:15:41

@csentecsa: Valójában az ember is olyan mint a víz,arra folyik amerre könnyebben tud.
Nem volt tökéletes az a bizonyos 8 év de élhetőbb volt az ország az biztos.
Az emberek 2010-ben sem azért szavaztak a cigányra mert annyira imádták,hanem azért mert a többit utálták.
Áprilisban sem azért szavaznak majd balra mert szeretik őket,hanem azért mert rühellik a vajdát.

2llkedő 2014.02.01. 16:17:04

@nyulaspista: "amit mondtak a komcsik..."

Egy ember mondta.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 16:17:56

@Jhonnyq:

"Hát jobboldali barátom azt tudod-e,hogy melyik pártban van vezető beosztásban a legtöbb exkomcsi?"

Nem igazán. Mondanám az MSZP-t, de hát ott van ugye a DK egyes számú párttagkönyvével a faszszopó Vitányi, ki tudja, hogyan osztozkodtak meg a munkásőrözvegyeken?

"Attól,hogy a Fidesz jobboldalinak mondja magát még masszívan neokommunista lépései vannak."

Nem, ezzel csak a hozzád hasonló félanalfabéta lumpenprolikat eteti az utódpárti propaganda. A Fidesszel számos baj van, nem tartozik eezek közé a büdös komcsikhoz való viszonya.

"Ugyanakkor attól.hogy a jelenlegi balodalt a Fideszgyíkok komcsinak meg bolsinak mondják még pont nem az."

Majd amikor Hegyi Gyulától, Havas Szófiától meg Szanyitól megszabaulnak, és nem Heller múmiája szarja nekik a spanyolviaszt, térjünk vissza erre.

Vagyis sohanapján, a koradatok alapján előbb hal ki az utódpárti törzsbázis, minthogy a szoftvert frissítsék.

Jhonnyq 2014.02.01. 16:19:09

@nyulaspista: Te elakadsz azon mit mondanak a szerinted komcsik de átsiklassz azon mit tesznek a valódi komcsik.
Annyira jellemző ez a jobbos faszokra.
Legalább tudod miért nem vitted és miért nem fogod többre vinni az életben.
Mert egy igazi agyatlan fasz vagy.

2llkedő 2014.02.01. 16:20:59

@Gunboat-Diplomat:
Márai Sándor:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 16:21:56

@félázsiai 2llkedő:

És ez az ember egy küldött volt a komcsik nagygyűlésén. A végre valahára kijelölt vezetőjük meg helyeselt rá. "Igen, prosztó proli elvtársaim, hát persze, hogy akasztatni fogunk. Úgyhogy ma délután igyunk együtt vért, a szavazófülkékben pedig szaggassuk szét a korcs fideszeseket! Szavazzatok például a Fodor Gabira."

Az egész sztoriból nem az derült ki, hogy Mesterházy kötélen látná az ellenfeleit - hanem azt, hogy micsoda egy legalja söpredék a baloldal törzsbázisa. Akik azóta fröcsögnek minden létező fórumon, hogy deigenis, akasztani kell, forradalom, barikád!

Jhonnyq 2014.02.01. 16:24:14

@Gunboat-Diplomat: Nem etet engem senki te tök,csak itt kell élni,hogy a komcsi retorikát és a komcsi lépéseket tapasztald.
És igen, ha tetszik neked ha nem,a Fideszben hemzseg a legtöbb exkomcsi.
Sorolhatnám itt sokáig kik azok de ezt pontosan te is tudod.
Rám nem hat a narancsvarázs faszikám és a vöröset sem eszem.

2llkedő 2014.02.01. 16:25:03

@Gunboat-Diplomat:
Szánalmas ez a siránkozásod! Menj az óvónéni szoknyájához pityeregni.

" Akik azóta fröcsögnek minden létező fórumon, hogy deigenis, akasztani kell, forradalom, barikád!"

Esetleg nem olvasol jobboldali hozzászólókat?

2llkedő 2014.02.01. 16:25:54

@Gunboat-Diplomat: "És ez az ember egy küldött volt a komcsik nagygyűlésén."

Ki volt az?

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 16:25:58

@félázsiai 2llkedő:

Mióta Márai ezt írta, eltelt egy emberélet, nagy része a társadalmat a személyes szintekig leromboló kommunista prolidiktatúrával.

A jobboldaliság hosszú évtizedeken keresztül nemhogy előjogokat adott, sokkal inkább börtönnel, elhurcolással, haláltáborral való fenyegetettséget.

"Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett"

Az ma legalább 99 éves.

2llkedő 2014.02.01. 16:26:59

@Gunboat-Diplomat: "Mióta Márai ezt írta, eltelt egy emberélet,"

Ez igaz, de azóta se változtak. A stílus ugyanaz.

2llkedő 2014.02.01. 16:27:45

@Gunboat-Diplomat: Mesélj, mitől jobboldali Piktorod?

2llkedő 2014.02.01. 16:30:08

@Gunboat-Diplomat:
„”””Az államnak pártatlannak kell lennie . Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Ha az állam részrehajló, és magánérdekek kiszolgálójává alacsonyodik, magánérdekek foglyává teszi a törvényhozást, akkor saját működésének értelmét számolja fel. Ha az állam azt akarja, hogy tiszteljék, akkor tiszteletre méltónak is kell lennie.””””

„”””Magát az államot sem övezi erkölcsi megbecsülés, mert maga sem viselkedett erkölcsös módon. Miközben folyamatos áldozatvállalást várt el polgáraitól, egyre kevesebbet adott cserébe . Az államon sokak szerint valójában nincs már mit tisztelni, maradék tekintélye pedig a korrupciós botrányok sorozatával tovább porladt . Az állam a magánérdekek kiszolgálójává vált, a törvényalkotás lobbicsoportok áldozatául esett .””””

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 16:31:02

@Jhonnyq:

"És igen, ha tetszik neked ha nem,a Fideszben hemzseg a legtöbb exkomcsi.
Sorolhatnám itt sokáig kik azok de ezt pontosan te is tudod."

Tudom, van egy ilyen központilag futtatott listátok is, olyan Fideszben hemzsegőkkel, akik sosem hemzsegtek a Fideszben, Nyerssel, akinek most vonták meg a nyugdíjpótlékát, Pozsgayval, aki MSZP alelnök volt, meg a kisgazda Borossal és Szabadival. Ja, igen és egyszer fénymásolt egy pártfelügyelet álló kutatóintézetben.

Keress magadnak valami ellenoldali bohócot, aztán beszéljétek meg, olcsó játék hülyegyerekeknek.ú

"Szánalmas ez a siránkozásod!"

Egyáltalán nem siránkozom, sőt, kifejezetten örülök neki, hogy a baloldal visszaszorult a legaljább lumpenprolikra és az előttük magukat illegető béna bohócokra.

Vombatus Ursinus 2014.02.01. 16:31:24

@Gunboat-Diplomat: "Az egész sztoriból nem az derült ki, hogy Mesterházy kötélen látná az ellenfeleit - hanem azt, hogy micsoda egy legalja söpredék a baloldal törzsbázisa."

Arnóth Sándor ("lógni fogtok", a parlamentben)
Sz. Ferenc (gyilkos, a Fidesz-székháznál a 40 kilós bőcsészlányok ellen, semmi következménnyel, nem volt erőszak a bíróság szerint)
"Kérsz egy kis sósavat a pofádba?" (Ismeretlen békemenetelő)

Te miről beszélsz?

Micsoda nemes lelkű, igai hazaffyk, ugye?

2llkedő 2014.02.01. 16:35:29

@Gunboat-Diplomat: Mesélj, kik az őskomcsik a maszopban?

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 16:37:41

@félázsiai 2llkedő:

"Ez igaz, de azóta se változtak."

Persze, hogy nem változtak, hiszen eltűntek. Az MSZP jogelődjei kivégezték, bebörtönözték, Gulágra hajtották, Recskre zárták, kifosztották, kitelepítették a keresztény, magyar, úri, közép-, és alsó-középosztályt. Aki pedig 1945-ben harminc volt, az idén 99.

Te meg itt jössz egy Márai-idézettel, mintha mi sem törtönt volna, mintha a baloldali söpredék (szovjet gazdái füttyszavára) nem taposta volna a sárba a teljes magyar jobboldalt - évtizedeken át.

2llkedő 2014.02.01. 16:42:23

@Gunboat-Diplomat: Baszod! Szellemi örökösei a jelenlegi úgynevezett "jobboldal" azoknak, akikről Márai írt.

Vedd végig Márai mondandóját. Egy az egyben a fidesz.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 16:45:58

@félázsiai 2llkedő:

"Baszod! Szellemi örökösei a jelenlegi úgynevezett "jobboldal" azoknak, akikről Márai írt."

Nem. Az MSZP ellenben szellemi, anyagi, jogi, szervezeti és személyzeti örököse azoknak, akik kiirtották őket.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.01. 16:49:41

@genyamagyar:
Nyugi, te meg csak veszíteni. Azt viszont tényleg, és nagyon. Már csak két hónap!

2llkedő 2014.02.01. 16:53:18

@Gunboat-Diplomat: Kettős mérce!

Piktorod sohase volt demokrata. Ő nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik működtették.

Piktor egy Nemzeti és szocialista.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:00:27

@félázsiai 2llkedő:

"A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül."

2llkedő 2014.02.01. 17:04:29

@Gunboat-Diplomat: Most nem telte el egy emberélet?

2llkedő 2014.02.01. 17:07:22

@Gunboat-Diplomat: "A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták."

Mint ahogyan most is azok csinálják.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:09:50

@félázsiai 2llkedő:

Nem, most nincs diktatúra, szabadon választott kormány kormányoz. 2010-ben szabadon leváltották a választók a kormányt, most meg szabadon újraválasztják. Ezt hívják demokráciának, örülök, hogy segíthettem, magyarázd el a többi debil prolinak is.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:11:48

@félázsiai 2llkedő:

Nem. Ugyanis a legutóbbi diktatúra óta nem 70 év telt el, hanem csak 24.

2llkedő 2014.02.01. 17:12:30

@Gunboat-Diplomat: "szabadon választott kormány kormányoz."

Hitlert is demokratikusan választották. Nem ezen múlik a diktatúra, hanem azon, hogy mit hogyan csinálnak. Az pedig diktatórikus.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:12:34

(a felében a diktatúrát hajdan működtető párt kormányzásával)

2llkedő 2014.02.01. 17:13:25

@Gunboat-Diplomat: Az átkosban is szabadon választhattál.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:14:13

@félázsiai 2llkedő:

"Hitlert is demokratikusan választották"

Nem, Hitler sosem nyert demokratikus választásokat.

"Nem ezen múlik a diktatúra"

De, ezen múlik. A demokratikus legitimáció hiányán. Tanulj tinó, ökör lesz belőled.

Vombatus Ursinus 2014.02.01. 17:14:30

@Gunboat-Diplomat: Hú de belehúztál baszki, tavaly április óta nem volt kommented, most meg írtál vagy harmincat! :) Ááááá, nem is feltűnő! :)

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:15:03

@félázsiai 2llkedő:

"Az átkosban is szabadon választhattál."

A hülyeségnek ilyen fokára már nem érdemes érdemben reagálni.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 17:15:43

@Vombatus Ursinus:

Ráérek. Ahogy nézem, te is. Welcome to the internet.

2llkedő 2014.02.01. 17:16:38

@Gunboat-Diplomat: "Nem, Hitler sosem nyert demokratikus választásokat."

Nézz utána!

"De, ezen múlik. A demokratikus legitimáció hiányán."

""""diktatúra (a lat. dicto, 'tollba mond', 'irányít' szóból: 'zsarnokság'): egyetlen személy vagy csoport (parancs)uralma a közösség, az állam fölött.""""
lexikon.katolikus.hu/D/diktat%C3%BAra.html

csentecsa 2014.02.01. 17:18:15

@Jhonnyq: Túl erős még annak az időszaknak az emléke, már csak azért is, mert először fordult elő, hogy egy párt két ciklusra kapott lehetőséget.
Nem fogják leváltani Orbánt, elsősorban azért, mert a Fidesz rájött hogy a lakosságnak tetszik a multinacionális tőke megadóztatása, tetszik hogy nem emelkednek állandóan a rezsiköltségek, sőt csökkennek. Ezeket a baloldal soha nem merte meglépni, mert genezisénél fogva szervilis a nyugattal szemben, és ez óriási versenyhátrány a mostani időkben.
Gondolom a közvéleménykutatások nem tudnak meghatni, még akkor sem ha -visszakereshető módon-legfeljebb 4-5%-ot tévedtek a korábbi választások során.
" 2010-ben sem azért szavaztak a cigányra". Vajon ehhez a mondatodhoz mit szólnának a hazai "européer" baloldal letéteményesei, mondjuk Bajnai vagy Gyurcsány...?

2llkedő 2014.02.01. 17:18:20

@Gunboat-Diplomat:

""""A ~ épülhet egyetlen pártra (egypárt-~, pártállam), katonai tisztikarra (katonai ~), de épülhet szellemi-társad. erőkre (gazd., értelmiség) is. Többnyire álcázva lép föl, néha megtűr maga mellett más pol. szerveket is, fondorkodik, ezek fölött egyoldalúan rendelkezik, a parlamentnek pl. csak az a szerepe, hogy helyeseljen."""

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.01. 17:20:18

@félázsiai 2llkedő:

Azon múlik bizony hogy mit csinál közben aki kormányoz.

Pl hogy veret-e ellenzékieket beazonosíthatatlan karhatalmistákkal a kormány, mint Gyurcsányék !
Hogy kitüntetik-e az ellenzéki veretést vezénylő kapitányt, aki levetette az azonosítókat!

Pl hogy rekordszám oszlatnak és tiltanak be tüntetéseket, zárnak le köztereket, rendszerváltás óta mint az MSZP !

Szóval igazad van..

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

2llkedő 2014.02.01. 17:22:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Öléggé szánalmas ez az érvelés. Siralmas az erőlködésed.

2llkedő 2014.02.01. 17:23:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !"

Ha diktatúra lett volna, akkor ma nem Piktorod kormányoz és nem a fidesz van hatalmon.

himpellér 2014.02.01. 18:03:30

Büdös bolsik! Fogjátok meg a madzagot,-mint az ovisok- amit szarházy főnökötök húz maga után, és takarodjatok el a náthás 3,14csába.lendvaistul, gyurcsótányostul, vadaistul.Pá!

csentecsa 2014.02.01. 18:12:56

@félázsiai 2llkedő: Csak Hitler nem mérette meg magát mégegyszer. Ez fontos különbség...

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 18:43:39

@félázsiai 2llkedő:

""Nem, Hitler sosem nyert demokratikus választásokat."

Nézz utána!"

Nem kell utánanéztem, mert tudom. Hitler sosem nyert demokratikus választásokat. Ez egy gyakori urban legend, a baloldal szokta ezzel elkenni a demokratikus legitimáció kérdését, de ettől még nem lesz igaz.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 18:45:38

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nem, nem azon múlik. Ahogy most nincs, Gyurcsány kormányai idején sem volt diktatúra, ez blődi volt akkor is, és most is az.

Ahol a kormány szabad választásokon leváltható, ott nincs diktatúra, és pont.

2llkedő 2014.02.01. 19:05:51

@Gunboat-Diplomat: "Hitler sosem nyert demokratikus választásokat."

Piktor se nyert választásokat, mint ahogyan egyik kormányfő se. Ugyanis pártok nyernek.

2llkedő 2014.02.01. 19:18:52

@Gunboat-Diplomat:
"Ahol a kormány szabad választásokon leváltható, ott nincs diktatúra, és pont."

Az átkosban is szabadon leváltható volt a kormány. Arról nem tehettek, hogy csak egy indulóra lehetett szavazni. Vagy tehettek? Esetleg olyan választási rendszert alakítottak ki, ami lehetetlenné tette, hogy ne ők nyerjenek?

Ha ugyanolyan választási rendszer lenne, mint ami 2/3-ot eredményezett Piktoréknak, akkor még igazad is lenne.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.01. 19:44:33

A sunyi, aljas, simlis fideszes választási törvény!

A választási iroda nyilvánosságra hozta, hol lesznek a külföldi szavazóhelyek a 2014-es választásokon. Már most borítékolható, hogy botrányos lesz az április 6-i országgyűlési választás.
Olyan abszurd helyzetet kell elképzelni, hogy az egész Egyesült Királyságban, Észak-Írországtól Skócián át egészen Walesig és Angliáig egyetlen szavazóhely lesz, mégpedig Londonban. Több mint százezer potenciális választópolgárt nem fognak tudni kezelni (már négy éve is órákat kellett sorban állni), ráadásul sokaknak több száz kilométert kell saját költségükre utazniuk, ha élni akarnak alkotmányos jogukkal. Ez az eljárás súlyosan diszkriminatív és méltánytalan a külföldön élő magyarokkal szemben.

Nemcsak Nagy-Britanniában rossz a helyzet, hiszen Ausztriában és Franciaországban egy, Németországban pedig mindössze két konzulátus fog működni április 6-án.

Gyorgy Nagy 2014.02.01. 19:47:49

Himpellér! Apád lihegö komcsi volt. Megtagadod apádat. Szégyeld magad.

putris72 2014.02.01. 20:22:15

@káeurópaibankoló: Az,hogy valaki nyer közbeszerzéseken mondjuk 7 milliárdot az nem azt jelenti,hogy annyi pénze lett!!Persze ettől még nem elfogadható!!Mivel,hogy 88 volt,még voltak előtte 87 meg mögötte is!Ne hidd azt,hogy nincs köztük akiknek szocis kötödése van!Mivel,hogy furamód olyan emberek maradtak ki belőle akiknek még egy éve 50-150 milliárd forintos vagyona volt,és nem nagyon lehetett őket jobboldalisága vádolni ha érted mire gondolok!http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/kodde_valt_magyar_milliardosok_eltunt_vagyonok.569300.html!

csentecsa 2014.02.01. 23:25:44

@félázsiai 2llkedő: Csak nem a WC-n ülsz? :)))
Viccet félretéve. Te komolyan gondolod azt, hogy egy kenmény diktatúrában te itt Orbánozhatnál? Megjelenhetne a Népszava, a 168 óra? Szólhatna a Klub Rádió, az ATV, a Hír24 stb.?
Te magad és a kommentjeid vagytok a legjobb példa arra hogy nincs diktatúra...

Jhonnyq 2014.02.02. 00:16:00

@csentecsa: Nem diktatúra van makika,hanem központosított hírek,megrendelt közvéleménykutatások,előre megírt kérdések,meg csalás-lopás-mutyizás szüntelen.
Nem a diktatúra , hanem a demokrácia léte a kérdés,a diktatúra annak megszűnése után következik.
Ha nem lennél egy kurva zombi,akkor te is látnád vagy akarnád látni de neked tetszik a hókusz-pókusz.
Rodolfót azért tartottàk nagy becsben többek között mert mindig szólt elötte- "Vigyázat csalok", a vajda ezt nem tudja,bár te akkor is zabálnád a szarát ha szarvasgomba lenne mellette.

csentecsa 2014.02.02. 01:05:09

Félázsiai 2lkedő hasonlította a hitleri diktatúrához, és erre reagáltam(makika).
Zombi meg te vagy. Konkrétumot nem írsz csak fosod itt a szót. Gondold már át milyen ökörségeket beszélsz? Központosított hírek? Kapcsolj már az RTL híradóra, vagy klikkelj már az indexre vagy az origóra te vadbarom!
Megrendelt közvéleménykutatások? Ki van a Medián vagy a Szonda élén? Persze ha valamelyik a DK 2%-os növekedéséről ír akkor már megbízható lesz, ugye hülyegyerek?

2llkedő 2014.02.02. 06:40:30

@csentecsa: A diktatúrának vannak fokozatai. Amiről te beszélsz, az egy következő fokozat. Az irány az jó. Legalább is a diktatúra felé.
Viszony a bajt jobb megelőzni.

"Akkor új politikai és gazdasági rendszereket kellett fölépíteni. Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni" - mondta.
www.stop.hu/belfold/orban-egyelore-most-meg-nem-kell-uj-politikai-rendszereket-folepiteni/1068590/

A kormányfő hozzátette: a jelenlegi demokratikus rendszerek beépített problémája a vezetés gyengesége. "Egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris rendszer."
index.hu/belfold/2012/10/10/orban_az_elnoki_rendszer_alkalmasabb_a_reformokra/

„””””””””9. Az új mozgalom lényegébõl és belsõ szervezetébõl kifolyólag ellensége a parlamentnek. Elveti tehát a vezért mások véleményének végrehajtójává lealacsonyító többségi döntés jogának elvét általában éppen úgy, mint saját bensõ szervezetében. A mozgalom az egész vonalon a vezér feltétlen tekintélyének elvét követi, amely ennélfogva a legnagyobb felelõsséggel is jár.””””””””

/Adolf Hitler: Mein Kampf/

2llkedő 2014.02.02. 06:44:24

@csentecsa: "Központosított hírek? Kapcsolj már az RTL híradóra, vagy klikkelj már az indexre vagy az origóra te vadbarom!

A KÖZszolgálati média a központosított.
A két szó elején szereplő "KÖZ" nem ugyan az, bár a fidesz így gondolja. Mint ahogyan mindent másként gondol most, mint ellenzékben.

2llkedő 2014.02.02. 08:32:02

@csentecsa: No, akkó meséjj, hogy Feri idejében mijé is vót diktatúra?

Kolb Ace 2 2014.02.02. 08:42:27

1. Fidesz Lőrinc megérdemelné a kötelet is. Meg Simicskaya Ibrahim és bűntársai is.
2. A kötelezés hagyományát a fidesztől, személyesen Kövér Lacitól vette át, tehát semmi kivetnivalót nem találhat benne pont a fidesz.
.
Az MSZP azért hülye mert olyan nyámnyila hogy nem képes visszadobálni a szart a gazdájára.

Szúnyog 2014.02.02. 11:48:14

@Jhonnyq: jó az avatarod, beképzelt, okoskodó, undorító figurához illő.

Jhonnyq 2014.02.02. 12:19:37

@Szúnyog: "jó az avatarod, beképzelt, okoskodó, undorító figurához illő."
Akkor neked biztosan nagyon szimpatikus lehetek mert tökéletesen hasonlítok a vezér vajdára.
Egyébként inkább vagyok ilyen mint egy sunyi vérszívó...

Deszkás 2014.02.02. 18:15:15

@Gondolkodóember: 1, Aztán ha kiderül mégis, hogy hamisított, manipulált, akkor mi lesz? Ide jössz és sűrűn bocsánatot kérsz?

csentecsa 2014.02.02. 22:23:06

@félázsiai 2llkedő: Stop.hu a megbízható forrás...Egyébként még az idézetben is arról beszél, hogy nem szeretne más típusú rendszerben élni. Az elnöki rendszer meg miért ne lenne demokratikus. Egyébként ha komolyan át akart volna térni erre, akkor a 2/3 birtokában már rég megtehette volna.
A közszolgálati média kapcsán meg úgy teszel, mintha az utóbbi évtizedekben nem ebben az országban éltél volna. Mintha a szocialista kormányok alatt nem pártérdekeket szolgált volna a köztévé Rudi úr vezetésével. Ott volt pl. a Friderikusz féle "Szólás szabadsága", vagy a Mészáros Antónia(jelenleg ATV) féle Este c. műsor. Amelyek finoman fogalmazva nem voltak az elfgulatlan közszolgálatiság mintapéldányai. A Gyárfás féle Napkeltéről nem is beszélve.
Gyurcsány kormányzására sose mondtam hogy diktatúra, ez utóbbi ugyanis feltételezi a nem leválthatóságot. Gyurcsány pedig kénytelen volt lemondani, az emeszpé pedig választás vesztett.( Tulajdonképpen Gyurcsánynak még hálásnak is kell lenni, nélküle sosem lett volna meg a kétharmad..) Rendszere zavaros volt, és visszaélésekkel teli,de korántsem diktatúra.Ez a ripacs sok kárt okoz a baloldalnak, tehát szükség van rá..

2llkedő 2014.02.03. 05:37:49

@csentecsa: "és visszaélésekkel teli,"

És a mostani?

Fogd rá a nyuszira! /Nestlé/
süti beállítások módosítása